Mangler du penge til en uforudset udgift, en længe ønsket rejse eller noget i en helt anden boldgade, er der heldigvis mange forskellige muligheder for at tage et lån. Både din bank og en række forskellige låneudbydere online kan hjælpe dig.

Det er vigtigt at du først og fremmest gør op med dig selv, hvilke behov du har og hvad du har råd til at betale tilbage. Og hvis du gerne vil have en nem og hurtig ansøgningsproces online, bør du have følgende dokumenter klar. 

Hav dokumenter klar til låneansøgningen

Når du har besluttet dig for et lån på nettet, er der en række ting du skal være klar på. For det første er det en god idé at have skaffet sig et indblik i forskellige lånebegreber, og for det andet skal du være klar med en nogle dokumenter.

Lønsedler

Lønsedler beder de fleste udbydere dig om at fremvise, da de bekræfter hvad du tjener om måneden. Dine lønsedler giver et indblik i, hvordan din økonomi ser ud. Om du har en stabil og god økonomi er med til at bestemme blandt andet renten på dit lån. Når du søger forbrugslån online er det almindeligt at du skal angive din indtægt og den skal så dokumenteres med lønsedler.

Indkomsten indgår som en del af kreditvurderingen og har altså en indflydelse på den rente og ÅOP du får tilbudt.

Årsopgørelsen

Din årsopgørelse viser, hvor meget du har tjent i løbet af året og hvor meget, du skal betale i skat. Det er også med til at vise, hvordan din økonomi ser ud, og er som sagt med til at bestemme betingelserne for lånet. Årsopgørelser giver mange værdifulde informationer, som anvendes i forbindelse med firmaets kreditvurdering af dig. Så den beder de typisk om, sammen med de seneste lønsedler.

Legitimation

Desuden er legitimation ofte påkrævet, når du skal tage et lån. Det kan enten være et kørekort eller pas og det er op til låneudbyderen, hvad de gerne vil se af legitimation. Kort og godt skal det vise, at du er den du siger, du er.

Ved de helt små kviklån kan du opleve at den eneste dokumentation er dit CPR nummer, der så anvendes til at tjekke du bl.a. ikke står angivet i RKI.

Læs også: Hvor skal jeg oplyse CPR nummeret?

Nogle låneselskaber kræver ingen dokumentation

Selvom der er mange steder, hvor du skal fremvise dokumenter for hvem du er og hvordan din økonomi  ser ud, er der nogle låneselskaber hvor du slipper. Selvom det kan virke lettere, bør det ikke foretrækkes, da dokumentation bidrager til lavere omkostninger.

Det er ikke ønskværdigt for dig at ende i en situation, hvor du alligevel ikke kan betale det lånte beløb tilbage inden for løbetiden. Vælger du at søge i banken, vil de også ønske at se et budget, du selv laver. Det kan være nyttigt for dig, da du selv får et overblik.