Den danske krone er presset

Den danske krone er presset for tiden og det skyldes en intens indsats fra store investorer. De prøver nemlig at påvirke kursen opad og det har medført at Nationalbanken flere gange har måtte i gang med alternative initiativer.

Den 6. februar 2014 måtte de for eksempel sælge 12 milliarder kroner valuta, for at holde kursen nede. Nationalbanken har en fastkurspolitik og forsøger at svække kronen, modsat investorerne, der gerne vil styrke den.

Danlaan ser meget mere på, hvad der er op og ned i sagen her. 

 

Hvorfor skal DKK svækkes?

Lad os starte med at se nærmere på, hvorfor Nationalbanken ønsker at svække den danske krone. For det kan virke meget underligt og uforståeligt for den almene dansker.

DKK fungerer i et samspil med de øvrige valutaer på markeder, heriblandt Euroen. Investorer prøver nu at få presset DKK ud af den naturlige sammenhæng med Euroen.

Bliver båndet til Euroen først brudt er det lig med en fastkurspolitik der har fejlet og det har vi ingen interesse i. Nationalbanken er derfor ude i et stort forsvar af fastkurspolitikken, hvor de har måtte grave dybt i værktøjskassen.

Ja, de har måtte finde meget ubrugte midler frem for at forsvare kronen mod investorer og spekulanter.

Investorer kan med deres investeringer puste kursen unaturligt højt op og herefter hjemtage gevinsten, hvilket kan få alvorlige konsekvenser for den danske krone og dennes kurs. Aktivitet på valutamarkederne er helt normalt, men de seneste ugers tendenser minder mest af alt om et angreb.

 

Bliver fastkurspolitikken forsvaret?

De fleste eksperter og sågar bettingfirmaer er enige om, at det lykkedes Lars Rohde & Co at forsvare fastkurspolitikken, men intet er helt sikkert endnu.

Investorerne har nemlig stadig en stor tror på kronen og det kan medføre et nyt pres. Vi har tidligere set hvad spekulanter har kunne gøre ved den schweiziske valuta og vil skal derfor være glade for at vores Nationalbank gør arbejdet ordentligt.

Lad os krydse fingre for at de lykkedes med at afværge angrebet og de seneste ugers store pres.