Alle danskere har lyst til at tage på sommerferie, men det er bestemt ikke alle der har penge nok. Sommerferien er din mulighed for at stresse af i fællesskab med venner og familie. Det kan være rigtig sundt, så man kan få ladet batterierne op.

Du behøver ikke at droppe ferien, bare fordi der er lavvande på kontoen. Du har mulighed for at låne penge og i denne artikel ser Danlaan.dk nærmere på hvor og hvordan.

Det er nemlig vigtigt at du får undersøgt alle udbydere og lånemuligheder, før du kan træffe den optimale beslutning. Se mere her. 

Der er primært to steder du kan fremskaffe finansiering til ferien og du bør starte i banken.

Ferielån i banken

Hvis du har en forstående bank og en solid privatøkonomi, kan de være villige til at låne dig 10-20.000 kr. til ferien. Det har generelt højere krav til formålet og din økonomi, end de krav du vil møde hos udbyderne online.

Du må derfor ikke automatisk forvente et JA, selvom du har en god indkomst og kun efterspørger et begrænset beløb. Du kan kun finde ud af dine muligheder, ved at tage kontakt til din rådgiver i banken.

Banken bør altid være dit udgangspunkt, da de ofte vil tilbyde dig de laveste omkostninger. Efter en afvisning herfra, kan det give mening af søge hos firmaerne på nettet.

Lån til ferie på nettet

Hvis banken siger NEJ, vender mange danskere deres fokus mod nettets mange lånefirmaer. Med god grund. Der er nemlig en bred vifte af muligheder, hvor du kan søge om lån på alt fra 5.000 til 400.000 kr. Dertil kommer at deres renter er langt mere attraktive, end for bare 4-5 år siden.

Der vil være passende beløb for enhver smag. De tilbyder alle lån uden sikkerhed, hvor du altså hverken skal stille hus, bil, båd etc. bag som sikkerhed. Det har sine fordele og ulemper, men ved minilån er det fornuftigt nok.

Sikkerhedsstillelse vil nemlig gøre hele processen langt sværere og det er primært ved store beløb, at sikkerheden gør en mærkbar forskel for dine omkostninger.

Du kan læse mere om lån til sommerferie eller skiferie her.

Indflydelsesrige faktorer

Der er en del faktorer der påvirker dine lånemuligheder. Dem bør du være bekendte med, for at have en realistisk forestilling om hvad du kan låne og hvor længe. Det er specielt følgende parametre som alle udbydere har fokus på, når de kreditvurderer dig, inden du får et JA/NEJ på ansøgningen:

  • Din månedlige indkomst
  • Din alder
  • Boligforhold (bor du til leje eller i hus)
  • Familieforhold (alene eller børn)
  • Eventuel gæld
  • RKI = NEJ hos de fleste

Billige feriedestinationer

Hvis din økonomi er presset, bør du gå efter de billige feriedestinationer. De kan overflødiggøre et ferielån, eller i hvert fald gøre du har brug for færre penge. Danlaan har derfor fundet et par populære og billige feriedestinationer frem til dig, som du kan overveje.

Vores feriemål er anderledes og eksotiske, uden det sprænger dit budget:

  • Langkawi (Malaysia) – Billig strand og sol til lave priser
  • Yangshou (Kina) – Kulturelt og til 320 kr. pr. overnatning.
  • Aït Benhaddou (Marokko) Varmt, charmerende og til 300 kr. pr. overnatning.

 

Vi håber artiklen har givet dig et nærmere indblik i, hvordan du kan komme i gang og de centrale elementer. Mange danskere har brug for penge til sommerferie, så du er bestemt ikke den eneste!