At låne penge online er ikke altid din eneste eller bedste mulighed. Vi vil i denne artikel se nærmere på de billige og mere utraditionelle alternativer som du bør overveje.

For specielt hvis du har et lille pengebehov fra 1.000 – 10.000 kroner, har du ofte flere kort på hånden. Se hvad du kan overveje som alternativ finansieringsform i denne artikel. 

Familielånet – spørg dine nærmeste

Den første og bedste mulighed du bør overveje er det såkaldte familielån. Du kan nemlig låne penge af din familie, det kan være en søster, bror eller dine forældre. Det kan godt være du mangler 2-3.000 kroner på kontoen, men det kan dine forældre ofte hjælpe dig med.

Det er i hvert fald værd at forhøre sig, da du derved ikke skal underskrive aftaler og overholde strikse betalingsfrister. Her bestemmer i internt beløbet og så kan du sikkert få lov til at betale pengene tilbage, når det passer DIG.

Billige alternativer til online lånDer gælder bestemte regler ved disse familielån som I bør kende til, for at gøre det korrekt. Det er specielt vigtigt ved større pengebeløb.

Du kan se mere om de juridiske regler her.

SU – et godt månedligt bidrag

Et andet og ofte billigere alternativ kan være SU-lånet. Det er naturligvis kun gældende for danskere under uddannelse, men omvendt er disse ofte i målgruppen for låneudbyderne online.

Her kan du få et tilskud på 3.078 (2017-tal) kroner hver måned, til din eksisterende SU-støtte. Det er ikke meget, men bestemt nok hvis du bare mangler lidt hver måned. At vælge denne løsning sikrer ligeledes, at du ikke får brugt alle pengene for hurtigt.

Den risiko vil der være for mange unge, hvis du fx. optager forbrugslån på 10.000 kr. For selvom du har gode intentioner, viser statistikken desværre, at mange unge har sværere ved at administrere deres formue og budget. De risici er du ovre ved at gå denne vej.

Alt i alt har du flere alternativer til at ansøge på nettet.

Vi har bevidst valgt at undlade banken i denne sammenhæng, da det vil blive en kamp uden lige. Og da vi mener at både familie -og SU lånet er nemmere og mindst lige så billige alternativer.